Izvor:B92/Piše:Milena Trobozić

"Sedaris je dobar za čitanje, za prepričavanje, za citiranje u društvu ili kao modni detalj i pokazatelj svetskog ukusa. Ali najbolje od svega je kada se uzima bez želje da se impresionira okolina, zbog sopstvenih lekovitih svojstava, kao eliksir za dobar život i zdravlje.Za zdrave misli uzimajte po čašu Sedrisa kad god vam se ukaže prilika.

Čitajte Sedarisa izjutra, uz šolju kafe za dobar početak dana. Pre spavanja, za vedre i mirne snove, čitajte Sedarisa.

Čitajte Sedarisa u autobusu, u čekaonicama, na šalterima, u šetnji sa psom, u parkovima, na partijskim konferencijama, po snegu i kiši, u svim vremenskim prilikama.

Sedaris je odličan i za poklanjanje prijateljima, jer prija svim ukusima i ide uz svačiji literarni dekor. U njegovim istinitim pričama iz disfunkcionalnog života svako će naći barem jednu priču za sebe. I biće vam zahvalan za otkrivanje Sedarisa.

Ali pre svega, čitajte Sedarisa zbog sebe samih. Čitajte Sedarisa da biste shvatili da niste samo vi „malerozni“, da nije samo vaša porodica luda i da se neverovatne, neprijatne, ponižavajuće, neshvatljive, nezgodne i neobjašnjive stvari dešavaju i drugima.

Nosite Sedarisa u džepu kaputa, u tašni, u kesi za pijacu, u rancu na leđima, u školskoj torbi i čitajte makar „na parče“, čim vam se ukaže najmanja prilika. Bićete nasmejani i bolje raspoloženi. A to nije malo u današnje vreme."
Pogledajte ostale vesti