KORPA (0)
 
#=Page

PRAVILA KORIŠĆENJA


Opšte odredbe

Prilikom korišćenja internet stranice samizdatb92.rs obavezni ste da poštujete važeće zakone i propise. Sadržaj web sajta se ne sme modifikovati, distribuirati, reprodukovati, prodavati, kopirati ili na bilo koji drugi način upotrebljavati i činiti dostupnim trećim licima.
Zabranjeno je na web sajtu objavljivati materijal kojim se vrši kleveta, povreda prava, koji je uvredljiv, lažan, preteći, vulgaran, pornografski, ili na bilo koji način podstiče na krivično ili protivzakonito delo. Samizdat zadržava pravo da ovakav materijal ukloni sa sajta bez prethodnog upozorenja korisnika.
Zabranjeno je svako lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka u vezi sa sajtom ili osobama vezanim za isti.
Zabranjeno je korišćenje sajta SamizdatB92.rs u propagandne svrhe.
Zabranjeno je svako korišćenje sajta SamizdatB92.rs radi preprodaje robe.
Zabranjeno je postavljanje virusa i svih komjuterskih kodova, datoteka i programa koji na bio koji način mogu oštetiti ili preuzeti kontrolu nad sajtom ili pratećom opremom.
Stranice i sadržaj našeg sajta možete koristiti informativno i za kupovinu sve robe koja je na sajtu objavljena.
Sajt SamizdatB92.rs je prodajno mesto čije je radno vreme svakodnevno 24 sata. Vanredno, prodajno mesto može biti nedostupno zbog tehničkog održavanja ili nepredviđenih okolnosti izvan kontrole Samizdata.Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju

Polisa privatnosti

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika 

Samizdat B92 se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Samizdat DOO: 

- Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi. 
- Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe. 
- Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka. 
- Ograničava dostupnost vaših informacija. 
- Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti. 

Samizdat DOO visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažanja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi. 

Polisa zaštite privatnosti Samizdat DOO 

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na sajtu SamizdatB92.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Samizdat DOO ili u njegovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi. 

Primenjivost ove polise ne važi na Web stranicama van domena Samizdata, a kojima se pristupa sa sajta Samizdata putem veza ka drugim Internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da Vas potstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih Internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke. 


Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete putem Interneta ili u našim knjižarama, preko našeg sajta, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Samizdat ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. 

S obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj platne kartice. 

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu. 


Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine preko naše aplikacije poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.


Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu. 

Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice. 

Web stranice Samizdata koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova. 


Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima: 

- prilikom online registracije korisničkog naloga 
- pri kupovini proizvoda 
- korišćenjem nekog servisa ili usluge 
- učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima 
- uspostavljanjem kontakta preko sajta
- učestvovanjem u drugim aktivnostima Samizdata B92


Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Samizdat DOO može prikupljati su: 
- Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona) 
- Informacije za naplatu i isporuku 
- Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima…) 


Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima: 

- popunjavanje formi u zahtevima za informacijama 
- organizacija i administracija članskog kluba 
- obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa 
- organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja 
- ponuda novih proizvoda i servisa 
- poboljšanje efektivnosti naše aplikacije, marketinških aktivnosti, servisa i ponude 
- sprovođenje istraživanja i analiza 
- slanje informacija u marketinške svrhe 
- obavljanje drugih poslovnih aktivnosti 


Tipovi obaveštenja korisnicima

- Oglasi
- Lifleti
- Newsletteri
- Poštanska pisma
- Katalozi
- Telefonski pozivi


Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili e-mail adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije “Preporučite prijatelju” ili preko nekih drugih opcija. 


Prosleđivanje ličnih informacija

Samizdat ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima. 


Sakupljanje informacija od dece

samizdatb92.rs neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!


Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju ne prihvatanja budućih marketinških obaveštenja delfi.rs 

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija: 

- Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane. 
- Putem slanja e-maila na adresu samizdat@samizdatb92.rs sa temom “Odjava”. 
- Putem poštanske adrese : 

Samizdat B92
Takovska 9
Stari grad - Beograd
Srbija

Pri slanju e-maila ili poštanskog pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (npr. e-mail, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali Vaš zahtev. 

Samizdat B92 će preduzeti neophodne korake kako bi implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da notirate da zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za e-mail poruke i 3 nedelje za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja. 

Takođe treba notirati da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, ili ostala obaveštenja koja se tiču Samizdat DOO kompanije. 


Uslovi reklamacija 

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je - isporučeni proizvod nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.
Reklamacije se mogu slati na elektronsku adresu samizdat@samizdatb92.rs, kao i poštom na adresu Takovska 9, Beograd, Srbija, sa naznakom „Za Samizdat“ i na broj telefona +381113284398.
Rok za odgovor na reklamaciju jeste 7 radnih dana, u okviru kojih je Samizdat dužan da utvrdi zbog čega je došlo do nepravilnosti u radu i ukoliko se utvrdi da je do greške došlo greškom Samizdata, korisniku će se u roku od 48 sati od obaveštavanja korisnika o ishodu reklamacije izvršiti povraćaj sredstava.


U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Samizdat je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine 

Prilikom kupovine preko naše aplikacije poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. 


Da li je kupovina na vašim stranicama sigurna? 

Kupovina je sigurna. Svi podaci o kupovini vidljivi su samo administratoru. Podaci o Vašoj platnoj kartici biće šifrirani i dostupni samo banci koja obavlja transakciju. 

Način dostave i troškovi isporuke 
Knjige je trenutno moguće slati jedino na teritoriji Republike Srbije. Dostava se vrši posredstvom službi Pošte Srbije. Poštarina se obračunava u skladu s težinom same pošiljke, i prikazana je u okviru same narudžbenice tokom procesa kupovine. Kupovinu je moguće obaviti: • platnom karticom (Visa, MasterCard, XXX) • Opštom uplatnicom (pre slanja) 

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke 

Bilo da kupujete putem Interneta ili u našim knjižarama, preko naše aplikacije, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Samizdat ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. 
S obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj platne kartice. 
Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina: 

1.Pozovite nas na broj telefona: +381 11 3284 398
2.Pošaljite e-mail na: samizdat@samizdatb92.rs
3.Pošaljite pismo na poštansku adresu: 


Pun naziv pravnog subjekta: Samizdat d.o.o
Kontakt telefon: +381 11 3284 398

Delatnost i šifra delatnosti: Izdavanje knjiga 5118
Matični broj: 20933640
Poreski broj: 108112307

Adresa za slanje pošte: Takovska 9, Beograd
Kontakt e-mail: samizdat@samizdatb92.rs
Web adresa: www.samizdatb92.rs


Povezani linkovi: KUPOVINA