Prvog dana Sajma knjiga na štandu Samizdata B92 prodato je više knjiga nego prvog dana prošle godine. Najprodavanija knjiga, kao i tokom cele ove godine, bio je roman „Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici“, španskog pisca Rodriga Munjosa Avie.
Po interesovanju čitala očigledno je da će  novi hit ovogodišnjeg sajma biti roman „Najnormalniji čovek na svetu“ Ivana Tokina, koji je objavljen neposredno pred sajam, a već je na drugom mestu po prodaji Samizdatovih izdanja na Sajmu. Veoma su tražene i knjige  iz oba serijala Aleksandra Mekol Smita, švedski triler  “Vrana” Arika Aksl Sunda, kao i odlična dokumentaristička knjiga novinara Stevana Dojčinovića “Šarić – kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu
 
Na štandu je juče promovisana knjiga „Dnevnik Velikog rata“ Gordane Ilić Marković, koja je potpisivala primerke svoje knjige i družila se sa čitaocima. O ovoj knjizi Aleksandar Gatalica je napisao:

“Dirljiva ambicioznost krasi knjigu Gordane Ilić Marković „Dnevnik Velikog rata“ (Samizdat B92) koja hronologiju ovog sukoba donosi kroz odabrane dokumente. Ideja je sjajna, neposredna: dozvoliti očevicima da ispričaju istoriju. Recimo ovako: „Večeras oko ponoći navršiće se osam dana kako su prvi  austijski meci zadrli na našu zemlju (...) U toj znamenitoj noći kao prva žrtva pao je Dušan Đoković, činovnik Železničke direkcije u četi vojvode Jovana Babunskog.
(Dušan Đonović, Politika 4.avgust 1914.)


Raspored promocija:

Ponedeljak od 16 do 18 Jugoslav Ćosic potpisivaće primerke knjige “Vreme sna” i družiće se sa čitaocima, u utorak u isto vreme Vlada Arsić sa knjigom “Armagedon”, u sredu Veljko Đurović sa knjigom „Profesija ratni reporter“, u četvrtak predstaviće se petnaestogodišnjaci Supertalenti: Kozma Prem, Danijel Ćorović i Tijana Dimitrov, u petak od 16 do 18 predstaviće sei Džejms Lajon sa knjigom “Poljubac leptira”, u subotu Stevan Dojčinović sa publicističkim hitom „Šarić, Kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu“ i u nedelju od 12 do 15 časova Ivan Tokin sa hit romanom „Najnormalniji čovek na svetu“.

Pogledajte ostale vesti