Tokom vrelih letnjih meseci, radije biramo lakšu i zabavnu literaturu. Lidija Kusovac, glavni urednik Samizdata, izdvojila je tri naslova za čitaoce.  „Jedan je roman Patriše Hajsmit ’Cena soli’. Roman je objavljen pod pseudonimom, što je vrlo     zanimljivo, jer je Patriša Hajsmit do tada pisala krimi romane i po tome je bila poznata. Međutim, pošto je roman zapravo govorio o zabranjenoj ljubavi, ona nije mogla da nađe izdavača za tu knjigu. Prvi izdavač koji je objavio tu knjigu, doživeo je neverovatan uspeh sa njom“, kaže Kusovac. Roman Aleksandra Mekol Smita pod nazivom „Salon lepote: Samo malo ulepšavanja“, na duhovit i simpatičan način istražuje teška životna pitanja o braku, roditeljstvu i tradiciji.

„On je planetarno popularan autor i ovo je jedna knjiga iz serijala koja je vezan za Bocvanu. Mi smo objavili zaista mnogo knjiga iz tog serijala i svaka se može čitati posebno kao nezavisna priča“, kaže Kusovac.Knjigu „Pametne žene, pogrešni izbori“ iz nove edicije Samizdata, Psihološka literatura, napisala su dva klinička psihologa na osnovu svoje ozbiljne i dugogodišnje prakse.

„Govori o ženama koje su se ostvarile u karijeri, imaju jasan ženski identitet, ali se ne snalaze najbolje u partnerskim odnosima“, objašnjava Kusovac.Pored ovih naslova, izdavačka kuća Samizdat za vrele letnje dane preporučuje „Detektivsku agenciju Limpopo“, Aleksandra Mekol Smita, „Vreme sna“, Jugoslava Ćosića, ali i brojne druge.

Pogledajte ostale vesti