KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Pitijina uputstva

Pitijina uputstva

Oblast: Busola
Prevod: sa švedskog preveo Dorijan Hajdu
Broj strana: 346
Težina: 353
ISBN: 978-86-7963-417-7
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 1.100,00 DIN Na sajtu:
500,00 DIN
Dodaj u listu želja

Triler Pitijina uputstva, završni deo trilogije „Ko je Viktorija Bergman“, (prvi deo Vrana, drugi deo Plamen gladi), delo dvojice švedskih autora –Jerkera Eriksona i Hakana Akslandera Sundkvista, koji pišu pod pseudonimom Erik Aksl Sund, donosi nam neverovatno uzbudljivu završnicu ovog napetog serijala.

Istraga brutalnih ubistava dečaka migranata i dalje tapka u mraku. U međuvremenu se pojavljuje još jedan ubica i kriminalistička inspektorka Žanet shvata da postoji neka tajanstvena veza između ubistava koje istražuje, kao i povezanost sa misterioznom Viktorijom. Ništa nije onako kako izgleda. Kad padnu maske i svi pokažu svoja prava lica, Žanet biva prepuštena na milost i nemilost silama zla. Razgovor s ostarelom psihoterapeutkinjom koja svoje poslednje dane provodi u staračkom domu, boreći se s bolešću ali i s naletima demencije, zapravo je pravi trag koji čitaoca vodi prema mogućem rešenju zagonetke. Hoće li Viktorija pronaći sebe i opet postati jedinstveno biće, ostaje neizvesno do samog kraja.

„Ova trilogija se može svrstati među najbolje švedske krimiće.“
Gefle Dagblad

Jerker Eriksson (1974) i Håkan Axlander Sundquist (1965) (pseudonim Erik Aksl Sund) već više od deset godina eksperimentišu s muzikom, filmom i drugim umetnostima. Sa svojim elektro-pank bendom i love you baby! bili su na brojnim turnejama po Ukrajini, Rusiji, Bjelorusiji i Poljskoj. Vrana (Kråkflickan) njihov je prvi roman. To je mračan psihološki triler i prvi deo trilogije “Slabost Viktorije Berjman”. Trilogija je postigla munjevit uspeh i kod kritičara i kod publike, objavljena je do sada u preko 30 zemalja. Smatra se najnovijim književnim fenomenenom u švedskoj kriminalističkoj prozi i prekretnicom u savremenom krimini-romanu. 

Trilogija „Slabost Viktorije Bergman“ dobila je 2012. godine Specijalnu nagradu Švedske akademije pisaca krimi-romana. Akademija ju  je je okarakterisala kao „hipnotički zanosnu krimi psihoanalizu”.


Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.