KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Crno mleko

Crno mleko

Oblast: Busola
Prevod: s engleskog prevela Tanja Milosavljević
Broj strana: 301
Težina: 327
ISBN: 978-86-7963-471-9
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 1.100,00 DIN Na sajtu:
750,00 DIN
Dodaj u listu želja
Posle rođenja svog prvog deteta, Elif Šafak  doživela je duboku ličnu krizu. Opterećena krivicom, anksioznošću i zbunjena zbog nove, majčinske uloge, istaknuta romansijerka prvi put u životu prestala je da piše.

„U ovoj intimnoj, dirljivoj ispovesti, poznata turska književnica Elif Šafak  traži u sebi odgovore na pitanje kako žena može naći ravnotežu između materinstva i karijere…. Šafak uživa u svojoj samostalnosti i odbija da ignoriše strahove vezane za uticaj braka i dece na onaj najsredišnjiji deo njenog bića – na spisateljicu u njoj. Suočava se sa svim međusobno zaraćenim aspektima svoje ličnosti (izuzetno duhovito iskarikiran kao unutrašnji „harem“ suprotstavljenih glasova) i prekopava po životima drugih spisateljica u potrazi za spoznajom. Impresivni su ti veličanstveni glasovi o kojima govori – među njima su Virdžinija Vulf, Doris Lesing, Žorž Sand, Lujza Mej Alkot, Zelda Ficdžerald, Silvija Plat... Spisak je veoma dugačak i niko se nije slučajno našao na nemu. Šafak ima svoje razloge što razmišlja o svim životima koje pominje, uključujući i sopstveni, i šarmantnom ali čeličnom snagom volje ubeđuje čitaoca da potraži odgovore zajedno s njom. 
Njena strast prema književnosti je zarazna, a njena borba s postporođajnom depresijom i spisateljskom blokadom dodatno naglašava koliko svi moramo misliti o ovome. 
Predivno napisano, Crno mleko Elif Šafak je epska poema posvećena svim ženama ovog sveta.“ 
- Kolin Mondor
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.