KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Plan napada

Plan napada

Oblast: Samizdat
Broj strana: 442
Težina: 409
ISBN: 86-7963-221-x
Format: 22 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama: 594,00 DIN Na sajtu:
230,00 DIN
Dodaj u listu želja

PLAN NAPADA je svojevrsni dokument o prelomnom trenutku u istoriji SAD u kome je, daleko od očiju javnosti, predsednik SAD Džordž Buš odlučio da započne napad na Irak. Bazirana na 75 intervjua, brojnim analizama i poverljivim informacijama od kojih neke po prvi put izlaze u javnost, ova knjiga otkriva kako je rat pripreman više od dve godine, i ukazuje na moguće konsekvence najkontroverznijeg sukoba od rata u Vijetnamu.
Vudvord u najnovijem bestseleru na detaljan i precizan način daje portrete Američkog Predsednika Buša, Potpredsednika Dika čejnija, Državnog sekretara Kolina Pauela, Sekretara za odbranu Donalda Ramsfelda Direktora CIA-e Džordža Teneta, i otkriva kakvu su ulogu u odluci o ratu u Iraku imali britanski premijer Toni Bler i ruski predsednik Vladimir Putin. REKLI SU O KNJIZI:
\"Najbolja i najubedljivija Vudvordova knjiga do sad!\" – Mičiko Kakutani, The New York Times
\"Atmosfera i odnosi unutar Bele kuće danas u mnogome podsećaju na dvor Luja XIV, te se Bob Vudvord u tom smislu može porediti sa Vojvodom od Sen-Simona, autorom antologijskih \"Memoara\". Niko ne poznaje politički aspekt javnog života SAD bolje od Vudvorda – on je briljantni hroničar fascinantnih zbivanja i savremenih spletki na republikanskom dvoru.\" – Valter Rasel Mid, The Washington Post

Sa engleskog preveli Marina Marković, Slavica Ivanović i Nenad Bajić

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.