KORPA (0)
#=Page
Detalji o knjizi
Zaboravljene ljubavi iz mladosti

Zaboravljene ljubavi iz mladosti

Oblast: Busola
Prevod: s engleskog prevela Tatjana Milosavljević
Broj strana: 232
Težina: 242
ISBN: 978-86-7963-395-8
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Cena u knjižarama: 792,00 DIN Na sajtu:
450,00 DIN
Dodaj u listu želja
U ovom nastavku serijala koji prati dogodovštine Izabel Dalhusi, ova neuništiva junakinja pokušava da rasplete kompleksna pitanja iz prošlosti i sadašnjosti.
 
Izabelina nova prijateljica Džejn Kuper, koja je usvojena kao dete, došla je iz Australije u Edinburg u potrazi za podacima o svom biološkom ocu. Naravno, Izabel je više nego srećna što može da joj ponudi svoju pomoć. Istovremeno, ona mora da nađe vremena za sopstvene brige: njen mali sin Čarli tako brzo odrasta; njena domaćica Grejs nedavno je počela da dobija spiritualne finansijske savete; izgleda da je njena sestričina Ket u novoj vezi; a tu je i najvažnije pitanje: kada će se i kako Izabel i Džejmi konačno venčati. Budući da istražuje zaboravljene ljubavi iz mladosti, Izabel počinje da se pita šta te ljubavi donose u sadašnjosti, i u tom procesu ona u potpuno novom svetlu otkriva značaj porodice.

„Prava poslastica.“ 
—The Plain Dealer
 
„Suptilno, iznenađujuće, britko.“  
—Sacramento Book Review

„Sigurno ne čitate knjige iz ovog serijala da biste saznali ’ko je to uradio’. Čitate ih da biste sa zadovoljstvom proveli nekoliko sati prateći jednu osetljivu i pametnu ženu dok istražuje Edinburgom spekulišući genijalno o svemu što je povezano s moralnom odgovornošću, estetikom i metafizikom.“
 —BlogCritics
  
„Divno…  Očaravajuća zapažanja o kompleksnom karakteru Edinburga i lep, dubok pogled u prelepi um misleće žene.“ 
—The New York Times Book Review
 

 
Aleksandar Mekol Smit rođen je u Rodeziji (današnji Zimbabve), a školovao se u Škotskoj. Važi za jednog od najuglednijih stručnjaka u oblasti medicinskog prava, koje je jedno vreme i predavao na Univerzitetu u Bocvani. Autor je preko 50 knjiga različitih žanrova: od filozofije, medicinske etike i prava, do knjiga za decu. Svetsku slavu je stekao 1998. godine knjigom „Prva damska detektivska agencija“, duhovitom i nepretencioznom pričom o gospođi Ramocve, prvoj ženi detektivu u Bocvani. Ubrzo je ova knjiga dobila dve Bukerove specijalne preporuke i našla se na prestižnim listama „Knjiga godine“ i „Knjiga milenijuma“ koju redovno objavljuje Literarni dodatak „Tajmsa“ (Times Literary Supplement). Samizdat B92 objavljuje knjige Aleksandra Mekol Smita iz ovog serijala, kao i iz serijala o Izabel Dalhusi.
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.