KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Noć, svetla

Noć, svetla

Oblast: Busola
Broj strana: 185
Težina: 240
ISBN: 978-86-7963-332-3
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama: 486,00 DIN Na sajtu:
220,00 DIN
Dodaj u listu želja
Klemens Majer priča o nadi u pobedu, nasuprot svim životnim teškoćama, o čovekovoj volji, o ljubavi... Njegove priče odigravaju se u tihim stanovima, u robnim kućama, pored reke... Život šiba njegove junake, beskućnike i sanjare koji noću lutaju gradom. Majer pogađa boju našeg doba – njegov opori, precizni i nežni glas govori o izgubljenim iluzijama, čežnjama i usamljenosti.
Zbirka priča Noć, svetla proglašena je za najbolju knjigu Lajpciškog sajma knjiga 2008. godine.

„Hoću da pišem priče koje svetle.“
Klemens Majer

„Retko se u nemačkoj književnosti neka knjiga tako znalački, s takvom ljubavlju bavila figurama sa margine društva.“
Welt am Sonntag

„Ovim pričama snagu daju samosvojni likovi, odgovarajući milje i jasan, pregnantan jezik, koji ne trpi ukrase. Autor nas vodi u središte priče i likova, ne daje – na sreću – nikakva objašnjenja niti predistoriju, polaže sve na dinamiku trenutka i motivaciju protagonista. (...) Majer to virtuozno čini, čak s hrabrošću da se poigra klišeima (...) Tolika mera osećanja retko se nalazi...“
Ulrike Šuf

Klemens Majer (Clemens Meyer, 1977, Hale/Zale) živi u Lajpcigu. Od 1998. do 2003. studirao je nemačku književnost na Nemačkom institutu za književnost u Lajpcigu (Deutscher Literaturinstitut Leipzig). Za svoj prvi roman Als wir träumten (Dok sanjasmo) dobio je sledeća priznanja: Rheingau-Literatur-Preis, Märkisches Stipendium für Literatur, Förderpreis zum Lessing-Preis, kao i Mara-Cassens-Preis.
Godine 2008. za knjigu Noć, svetla dobio je nagradu Lajpciškog sajma knjiga.

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.