KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Deca Volge

Deca Volge

Oblast: Busola
Prevod: s ruskog prevela Nada Petković
Broj strana: 440
Težina: 440
ISBN: 978-86-7963-475-7
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 1.320,00 DIN Na sajtu:
600,00 DIN
Dodaj u listu želja

Guzelj Jahina, najistaknutija debitantkinja u novijoj istoriji ruske književnosti, dobitnica je najznačajnijih ruskih nagrada za književnost u 2015. godini, „Velika knjiga“ i „Jasna Poljana“ za svoj prvi roman Zulejha otvara oči (Samizdat B92, 2016).

„U romanu Deca Volge ona priča priču o nemačkom Povolžju – živopisnom, autentičnom,  stvarnom svetu koji su stvorili došljaci u tuđoj zemlji, svetu koji je danas izgubljen u prošlosti. 
Ovo je takođe priča o tome kako velika ljubav rađa strahove u našem srcu i u isto vreme nam pomaže da ih prevaziđemo. 

U svom prvom romanu, koji ju je munjevito proslavio, i koji je već posle godinu dana od objavljivanja bio preveden na trideset jezika, našavši se na vrhu po broju osvojenih književnih nagrada u svetu, Jahina nas je odvela u Sibir, otkrila nam ono tatarsko u sebi, u Rusiji, a može se reći, i u svima nama. Ovoga puta ona uranja čitaoca u hladnu vodu Volge, u vlažnu mahovinu i treset, i njena ’narodna misao’, duboka kao Volga, napipava ono nemačko u sebi, u Rusiji, a može se reći, i u svima nama. U romanu su, zapravo, u prvom planu ljubav, smrt, rađanje, podizanje dece, ali i istorija, politika, rat i stvaralaštvo. 

Drugi roman izdržao je proveru. Još snažniji, uzbudljiviji i iskreniji od prvog. Obično se događa suprotno. Jahina nas je ponovo iznenadila.“
Jelena Kostjukovič, publicista i prevodilac

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.