KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Kuća neočekivanih sestara

Kuća neočekivanih sestara

Oblast: Busola
Prevod: Tanja Milosavljević
Broj strana: 212
Težina: 238
ISBN: 978-86-7963-458-0
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama:
990,00 DIN

Akcijska cena:
445,50 DIN
Dodaj u listu želja
Jednog lepog jutra, kod Dragocene Ramocve – šefice Prve damske detektivske agencije u Bocvani – pojavi se žena iz Kanade. Ona traži od Mme Ramocve da preuzme njen slučaj: da pronađe ženu koja joj je bila dadilja u detinjstvu koje je provela u Bocvani. Želi da joj zahvali na tome što je bila tako važan deo njenog života. Mma Ramocve za sobom ima čitav niz uspešno rešenih slučajeva, ali ispostavi se da je ovaj veoma težak i da sa sobom donosi mnogo iznenađenja i izazova.
U svojoj kancelariji, koja deli prostor s automehaničarskim servisom Brzi motori Tlokvenga, Mma Ramocve ima tim kojim rukovodi: tu je gospodin Polopeci, nastavnik hemije s pola radnog vremena i novi pomoćnik u agenciji – koji je ovog puta uspeo da se uvali u veliku nevolju; Čarli, njen štićenik, nekadašnji šegrt gospodina Dž.L.B. Matekonija, mladić previše zgodan i šarmantan za sopstveno dobro; a tu je i burno ali srdačno prijateljstvo Mme Ramocve s njenom najvažnijom saradnicom, plahovitom Grejs Makuci.
Dragocena i Grejs je pripovest o detektivskom poslu i komplikovanoj ljudskoj prirodi, ali i o poukama o zahvalnosti i dužnosti. 

 „Vrlo malo autora može da piše o praštanju a da to zvuči dostojanstveno. Aleksandar Mekol Smit je svakako jedan od njih. Njegova filozofija je prožeta plemenitošću, bilo da je reč o psu koji nema nikoga ili o ženi koja naposletku shvati da sreća može da se nađe i u gorkim uspomenama.“
The Washington Times

„Knjiga prepuna neodoljivog šarma, duhovitosti i inteligentnog odnosa prema  detektivskom poslu.“
lovereading.co.uk
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.