KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Dnevnik jednog nebitnog dečaka

Dnevnik jednog nebitnog dečaka

Oblast: Mladi književni supertalenti
Broj strana: 68
Težina: 90
ISBN: 978-86-7963-398-9
Format: 21
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 330,00 DIN Na sajtu:
143,00 DIN
Dodaj u listu želja

Edicija „Mladi književni supertalenti“ promoviše dela izuzetno mladih autora čiji je spisateljski talenat vanserijski. U ovoj ediciji objavljuju se tri romana godišnje koja su delo tri mlada autora (od 12 do 18 godina), čiji književni talenat i stvaralačka zrelost nadrastaju njihove godine.
Na prvom konkursu „Mladi književni supertalenti“ 2014. godine Tijana Dimitrov osvojila je treće mesto svojim kratkim romanom Dnevnik jednog nebitnog dečaka.

Dnevnik jednog nebitnog dečaka inspirisan je likom Šerloka Holmsa. Glavna junakinja je, duhovito, čak obeležena njegovim prezimenom, a zapetljani slučaj ubistva ona rešava takođe koristeći logičko zaključivanje i lucidno posmatranje – jedina razlika je u tome što je ona devojčica.

Tijana Dimitrov je ovaj kratki roman napisala kao trinaestogodišnjakinja vešto sklapajući ovu avanturističku priču u kojoj se junaci, dečak i devojčica, upuštaju u komplikovanu istragu u potrazi za ubicom. Glad za avanturom i pravdoljubivost vode Tijanine junake do uspešnog razrešenja ove zamršene detektivske epizode.

Tijana Dimitrov rođena je 1998. godine u Beogradu. Pohađa muzičku školu „Mokranjac“. Zanima je japanska književnost, voli da crta, naročito voli mange. Omiljeni bend joj je „Gorillaz“, a voli da sluša muziku baroka, džez i japanski pop.

Mediji o roman

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272&yyyy=2014&mm=10&dd=06&nav_id=908131

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.