KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
DOBITI VIŠE - Kako da pregovaranjem postignete svoje ciljeve u stvarnom svetu

DOBITI VIŠE - Kako da pregovaranjem postignete svoje ciljeve u stvarnom svetu

Oblast: Posebno
Prevod: s engleskog prevele Marija Yamasaki-Vukelić i Nataša Ćirković
Broj strana: 488
Težina: 518
ISBN: 978-86-7963-411-5
Format: 21
Pismo: latinica
Povez: meko
Knjiga trenutno nije dostupna za internet poručivanje - možete je potražiti u knjižarama.
Obavesti me kad bude dostupna.
Dodaj u listu želja

Pregovaranje je u srži ljudske interakcije. Ono se odvija pri svakoj interakciji: verbalno ili neverbalno, svesno ili nesvesno. Razgovori s vašom decom, kupovina namirnica, vožnja ili pregovaranje o poslovima od milion dolara… te strategije, kao što su emocionalna osetljivost, uspostavljanje kontakta, jasni ciljevi, postupnost i posmatranje svake situacije ponaosob, ubedljive su i stoga efikasnije od svega što ste do sada primenjivali u komunikaciji. 

Ovo je optimistična knjiga, napisana s ciljem da vaš život učini boljim. Ona počiva na načelu da uvek možete dobiti više. Nezavisno od toga ko ste i kakva ste osoba možete naučiti da budete bolji pregovarač, i uvek možete da dobijete više. 

Dobiti više – to je jedna od nagonskih ljudskih želja, zar ne? To ne mora da znači „više za mene, manje za tebe“. I ne mora da znači više novca, već više onoga što vam je vredno: više vremena, više ljubavi, više putovanja, više hrane, više odgovornosti, više košarke, više muzike, više novca...
Proces dobiti više, koji je predstavljen u ovoj knjizi, redefiniše teoriju pregovaranja: pojednostavljuje je, donosi praktičniji, realniji i efikasniji način ophođenja prema drugima. Uči nas novoj poslovnoj kulturi - kako konfrontacije i taktike „mi protiv njih“ dovode do gubitka profita i tome kako ostvariti veću dobit kroz stalnu težnju ka saradnji. Takođe, uči nas da se nosimo s teškim pregovaračima korišćenjem njihovih sopstvenih reči protiv njih samih, i to na najmanje borben način. 

Ko god da ste, gde god da ste, ideje i „alati“ u ovoj knjizi namenjeni su upravo vama. 

„Stjuart Dajmond, dobitnik Pulicerove nagrade za novinarstvo, univerzitetski predavač i bivši savetnik pri Ujedinjenim nacijama, uči nas da nije samo na vođama i onima koji pomeraju granice u svetu da se usredsrede na to kako da pregovaraju, već je i na svima nama.“ 
Gardian

„Praktično, odmah primenljivo i izuzetno efikasno štivo.“ 
Evan Vitenberg, Google

„Oslanjam na pregovaračke alate Stjuarta Dajmonda svakog dana.“ 
Kristijan Hernandez, Facebook

Biografija

Stjuart Dajmond podučava i savetuje o veštinama pregovaranja vlasnike kompanija i ljude na čelu vlada u više od 40 država. Predaje u školi „Vorton“, koja se često rangira kao vodeća poslovna škola u svetu, a njegova predavanja o uspešnom pregovaranju su već 13 godina najpopularnija među polaznicima.

Pedavao na Kolumbiji, Univerzitetu Njujorka, Univerzitetu južne Kalifornije, Berkliju, Oksfordu i Pen poslovnoj školi, gde je sada gostujući profesor. Ima diplomu Harvarda, Vortona i bivši je associate director Harvardskog pregovaračkog projekta. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad u oblasti veština pregovaranja i podučavanja. 

Dajmond savetuje kompanije i vlade o  znatno efikasnijem pregovaranju i upravlja smelim projektima u raznim državama – od rada sa predstavnicima avio-kompanija do kompanija za medicinske usluge i naučnih ustanova. Njegovi klijenti su „Google“, „Yahoo!“, „JP Morgan Chase“, „Citibank“, „General Electric“, „Johnson&Johnson“, „IBM“,„Merck“, „SAP“, „Microsoft“, „BASF“, „Prudential“, Svetska banka, Vlada Kolumbije, kineska petrohemijska kompanija čija je tržišna vrednost 16 milijardi dolara, ruska automobilska kompanija tržišne vrednosti četiri milijarde dolara, ukrajinski naučnici, preduzetnici iz Južne Afrike, farmaceutske kompanije sa Bliskog istoka i mnogi, mnogi drugi… 

Stjuart Dajmond je bio stalni konsultant Ujedinjenih nacija. Poznat je slučaj kada je uspeo, koristeći svoje pregovaračke alate, da ubedi 3.000 farmera iz džungli Bolivije da prestanu da ilegalno gaje koku i da počnu da gaje banane. Godine 2008. vodio je pregovore koji su omogućili da „Udruženje pisaca“ prekine štrajk protiv holivudskih studija. Podučava roditelje da poprave odnose sa svojom decom, od toga  kako da uz minimalne napore pošalju decu u krevet na vreme, do toga da ih naviknu da redovno peru zube… 

Dajmond je naravio pravi preokret u oblasti podučavanja veštine pregovaranja koriseteći izuzetno humane metode, kao što su uvažavanje percepcije druge strane, emocionalna osetljivost, uspostavljanje snažne lične povezanosti i neprikosnoveno poštovanje istine.

U ranijoj karijeri Dajmond je bio novinar Njujork tajmsa. Dobitnik je Pulicerove nagrade kao član tima koji je istraživao krah spejs-šatla „Čelindžer“ 1986. godine. Napisao je još dve knjige, snimio dva dokumentarna filma i objavio više od 2.000 novinskih članaka i članaka za časopise. 


Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.