KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Nosilja Dream

Nosilja Dream

Oblast: Busola
Broj strana: 200
Težina: 235
ISBN: 978-86-7963-322-4
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama:
486,00 DIN

Akcijska cena:
180,00 DIN
Dodaj u listu želja
Više od romana, Nosilja Dream je početak mnogih romana vešto spojenih s dokumentarnim materijalom u jaku i neočekivanu dokufikciju.

Jedan od bedema dela Agustina Fernandesa Malja jeste sposobnost pronalaženja one lepote u stvarnosti koja obično prođe nezapaženo.
Roman Nosilja Dream bavi se autsajderima 21. veka i posebno misterioznom vezom između alternativnih i globalizovanih života koji prolaze scenarijima B produkcije: plavuše iz bordela koje sanjaju o tome da ih klijent odvede na istok, anarhisti koji žive u čudnim mikronacijama, stari Kinezi „navučeni“ na surf, jedan bivši bokser iz San Franciska koji želi da obrne Kolumbovu rutu pešice, jedan Argentinac koji živi u apartman-hotelu u Las Vegasu i gradi jedinstveni spomenik Horheu Luisu Borhesu...
Svi oni zarobljeni su u metafori pustinje: drvo u pustinji Nevade s koga visi na stotine cipela, radnik na benzinskoj pumpi u pustinji Albasetea koji komponuje marginalne pesme, i uvek lepota praznine, koja je snažno i sugestivno prisutna na stranicama vizionarskog sna ovog dela.

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.