KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Polja čemerike

Polja čemerike

Oblast: Busola
Broj strana: 124
Težina: 181
ISBN: 978-86-7963-312-5
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama:
444,00 DIN

Akcijska cena:
180,00 DIN
Dodaj u listu želja

Veselin Gatalo, mostarski pisac, jedanje od najupečatljivijih bosansko-hercegovačkih autora novije posleratnegeneracije.

U literarnom svetu etablirao se naučnofantastičnim romanom GETO, postapokaliptičnom alegorijom, kojije u Hrvatskoj proglašen za najbolji SF u 2006. godini (uskoro u izdanjuSamizdata B92).

Gatalo se sve češće svojim talentom nameće kaonezaobilazni i vrsni pisac svih žanrova i tematika,i on na svojevrstan način najavljuje ekspanzijuprozaista i pesnika iz Hercegovine. Zbirka priča POLJA čEMERIKE, za junake ima običneljude i crnohumorno, kao u gotovo svim Gatalovim knjigama, pokazuje \"nijansesive boje na brdovitom Balkanu\". Mnoštvo zanimljivo portretisanih likovavezuje zajednička nit u gotovo svakoj priči, koja ih istovremeno karikira i kodčitaoca za njih budi duboko saosećanje. Junaci su hrvatskog, bosansko-hercegovačkog i srpskog porekla, štododatno čini složenim njihove odnose i sudbine. Ideje za njegove priče potičuizsvakodnevice u kojoj, kako kaže sam autor, u stvari i ne postoje obični ljudijer je svaki čovek roman, a svaki dan je priča.

Gatalo je osvojio brojne nagrade za svoje književno stvaralaštvo (godine 2007.dobio nagradu \"Aleksa Šantić\" za zbirku poezije VRIJEME MESINGANIH PERLI, nagradu za najbolji hrvatski SF u 2006.za roman GETO, roman SIESTA, FIESTA, ORGASMO, RIPOSO bio je u konkurenciji za nagradu\"Meša Selimović\" 2004, godine 2003. pobedio na SF konvenciji ISTRAKONza najbolju SF priču, 2003. dobio je nagradu ZORO za najbolju zbirku priča RAMBO).

Široj javnosti poznat je i kao jedan od inicijatora podizanja spomenikaBrusu Liju u Mostaru.

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.