KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Brižit Makron – Oslobođena

Brižit Makron – Oslobođena

Oblast: Svetionik
Prevod: sa francuskog preveo Ivan Radosavljević
Broj strana: 155
Težina: 185
ISBN: 978-86-7963-474-0
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama:
880,00 DIN

Akcijska cena:
180,00 DIN
Dodaj u listu želja
Ceo svet zna njeno ime i lik. U Francuskoj njeni nastupi izazivaju oduševljene povike: „Brižit!“ Ali šta zaista znamo o supruzi Emanuela Makrona?

Iza osmeha i toplog ponašanja, prva dama zapravo krije mnogo povreda, od tragedija u detinjstvu do posledica koje je pretrpela zato što se zaljubila u svog učenika.

S takvim životnim iskustvima, u svojstvu domaćice u Jelisejskoj palati, Brižit Makron bi trebalo uveliko da se razlikuje od svojih prethodnica. Sebe opisuje kao figuricu za igru svog muža, a zapravo je njegova glavna saradnica. Savetnici u Jelisejskoj palati su morali to da priznaju, mada ponekad nerado: predsednikova supruga je njegova „neodvojiva saradnica“.

Šta pokreće ovu prvu damu novog tipa? Mael Bren zalazi dublje od razlike u godinama koju svi pominju, dublje od sklonosti ka haljinama Luja Vitona i dublje od prijateljstava sa slavnim ličnostima, koja su ponekad bila predmet poruge, te dešifruje ženu iza slike u javnosti.

Uz pomoć više od pedeset prikupljenih svedočanstava, ova prva biografija francuske prve dame nastoji da bolje definiše njenu mnogostruku ličnost – Brižit Tronje, Brižit Ozjer, Brižit Makron – koja intrigira medije širom sveta. 
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.