KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Pogledaj plavi avion

Pogledaj plavi avion

Oblast: Mladi književni supertalenti
Broj strana: 84
Težina: 117
ISBN: 978-86-7963-413-9
Format: 21 cm
Pismo: Latinica
Povez: Meki povez
Knjiga trenutno nije dostupna za internet poručivanje - možete je potražiti u knjižarama.
Obavesti me kad bude dostupna.
Dodaj u listu želja
Edicija „Mladi književni supertalenti“ promoviše dela izuzetno mladih autora čiji je spisateljski talenat vanserijski. U ovoj ediciji objavljuju se tri romana godišnje, koja su delo tri mlada autora (od 12 do 18 godina), čiji književni talenat i stvaralačka zrelost nadrastaju njihove godine.

Na drugom konkursu „Mladi književni supertalenti“ 2015. godine drugo mesto osvojila je Hana Piščević romanom Pogledaj plavi avion.

Roman Pogledaj plavi avion bavi se savremenom, urbanom tematikom. To je priča o porodičnoj ljubavi i bliskosti s kojom odrastaju dva brata, o njihovom detinjstvu koje prate dečje avanture, duhovite dogodovštine i razni nestašluci, i njihovoj mladosti koja se za jednog od njih tragično završava. Ova priča je ispričana s toplinom, spisateljskom zrelošću i emotivnom dubinom; ona jednostavno i kroz fini postupak pripovedanja uvlači čitaoca u neizvesnost svog završetka, koji je nagovešten tokom pripovedanja, ali će svakako iznenaditi čitaoca. Zanimljivo je to da je osamnaestogodišnja Hana ovaj roman otkucala na mobilnom telefonu, a da to ničim nije narušilo njegovu pismenost, stil i snagu jezičkog izraza.


Hana Piščević rođena je 1996. u Beogradu. Završila je gimnaziju „Sveti Sava“.  Voli putovanja,  Rolingstonse i Bitlse, a najviše voli da vozi snowboard i zato zime provodi na snegu. Pored pisanja, voli da crta i u tome pronalazi sebe.
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.