KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Pažljivo sa komplimentima

Pažljivo sa komplimentima

Oblast: Busola
Broj strana: 224
Težina: 282
ISBN: 978-86-7963-343-9
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama: 750,00 DIN Na sajtu:
230,00 DIN
Dodaj u listu želja
Za ljubaznu, radoznalu i filozofski raspoloženuIzabel Dalhusi, urednicu Revije zaprimenjenu etiku, prolaženje kroz život čiste savesti podrazumeva obazrivorazmišljanje. A s rođenjem malog čarlija, da i ne pominjemo njenu strastvenuvezu s dečakovim ocem Džejmijem, četrnaest godina mlađim od nje, Izabel zalaziu dublje i nemirnije vode.

Kasno majčinstvo, međutim, nije i jedini izazov skojim se Izabel suočava. čak i dok pregovara o primirju sa svojom bratanicomKet, koja ni najmanje ne odobrava njene odluke, i bori se za vlast nadsopstvenim sinom sa svojom upornom domaćicom Grejs, Izabel se nađe uvučena upriču o tajanstvenoj smrti slikara na ostrvu Džura. Najozbiljnije od svega jeto što se, dok se ona rve s ovim problemima, Izabelina profesionalnaegzistencija i njena voljena Revijanađu pod napadom makijavelistički nastrojenog i sumnjivo zgodnog profesoraDouva.

Bilo da raspravlja o etici u Edinburgu ili pratiživot detektivki u Africi, Aleksandar Mekol Smit je vrhunski pripovedač, kojiovde pokazuje da je podjednako duhovit i mudar kao i njegove neodoljivo odlučneheroine.

„Divno... Mekol Smit je pisac koji veliča dobrotu,koje u današnjem svetu nema dovoljno.“

Sunday Telegraph

„Izabel je dopadljiv lik, kojiuvek nastoji da uradi pravu stvar... Ovo je neuobičajen roman, u kojem moćemocija da zamagle ljudski intelekt izbija na prvo mesto, ali prožet nežnomljudskošću koja će oduševiti obožavaoce Mekol Smita.“

Sunday Times

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.