KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Razum i osećajnost

Razum i osećajnost

Oblast: Busola
Prevod: s engleskog prevela Tanja Milosavljević
Broj strana: 318
Težina: 500
ISBN: 978-86-7963-404-7
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 880,00 DIN Na sajtu:
250,00 DIN
Dodaj u listu želja
Projekat Ostin spaja šest savremenih bestseler-autora sa šest dela Džejn Ostin: Razum i osećajnost, Nortangerska opatija, Ema, Gordost i predrasude, Pod tuđim uticajem i Mensfild park. Svaki autor će, uzimajući kao osnovu ove omiljene romane, napisati sopstvenu jedinstvenu interpretaciju romana Džejn Ostin. Projekat Ostin započeo je objavljivanjem viđenja romana Razum i osećajnost okom svetski poznate spisateljice Džoane Trolop, a nastavlja se obradom  Nortangerske opatije iz majstorske radionice Val Makdermid i, potom,  romanom Ema, iz pera Aleksandra Mekol Smita.

Džejn Ostin je svoje mesto u istoriji zaslužila kao jedna od najvoljenijih pisaca engleske književnosti. Razum i osećajnost je njen prvi roman, objavljen 1811. godine, a usledili su Ponos i predrasude 1813,  Mensfild park 1814. i Ema 1815. godine. 

Projekat Ostin započinje savremenom obradom romana Razum i osećajnost, delom omiljene bestseler-autorke Džoane Trolop. Kad sestre Elinor i Merijen u roku od samo nekoliko nedelja ostanu bez oca i svog voljenog doma Norland parka, nevolje ih pogađaju na različite načine. Dok se mlada studentkinja arhitekture Elinor trudi da zadrži porodicu na okupu, Merijen se svom snagom odupire neizbežnim promenama. Obrevši se u maloj kući u Devonu, dve sestre se ubrzo nađu ujedinjene ljubavnim jadima. Međutim, dok Merijen ne skriva svoju ljubav, Elinor ćuti kao zalivena. A u svetu koji pokreću novac, seks i moć, šta će odneti prevagu: razum ili srce?


„Džoana Trolop je emocionalno najinteligentniji savremeni britanski pisac.“ – Independent

„Kao i uvek, Trolopova o porodičnom životu piše duhovito, inteligentno i sa žarom.“ 
– Guardian

 „Džoana Trolop je potpuno sigurna u svoj postupak i krajnji ishod, saosećajna ali nikad sentimentalna.“ 
– Sunday Times


„Trolopova se briljantno obrušava na savremenu dilemu i prikazuje je iz svih uglova… Inventivno, iznenađujuće i fascinantno.“
 – The Times


Biografija

Džoana Trolop se preko trideset godina bavi pisanjem, a njena dela imaju podjednako velikog uspeha kod publike i kod kritike. Njene knjige su prevedene na više od trideset jezika, a neke su i adaptirane za televiziju. Napisala je sedamnaest odlično prihvaćenih savremenih romana, među kojima su, između ostalih, Druga porodica, Snahe i Vojnikova žena. Džoana Trolop je autorka i studije o ženama u Britanskoj imperiji Kćerke Britanije, kao i deset istorijskih romana objavljenih pod pseudonimom Kerolajn Harvi. Godine 1996. odlikovana je ordenom Reda Britanske imperije za zasluge na polju književnog stvaralaštva, a 2012. bila je predsednik žirija za dodelu književne nagrade Orindž prajz. 
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.