KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Nesvakidašnja lepota oblaka

Nesvakidašnja lepota oblaka

Oblast: Busola
Prevod: s engleskog prevela Tanja Milosavljević
Broj strana: 232
Težina: 250
ISBN: 978-86-7963-421-4
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 880,00 DIN Na sajtu:
423,50 DIN
Dodaj u listu želja

Ništa ne oslikava šarm Edinburga tako verno kao serijal romana o Izabel Dalhusi, filozofu nezasite radoznalosti s izrazitim detektivskim darom. Kad istražuje slučaj ili neki filozofski problem, neumorna Izabel Dalhusi, koju možemo svrstati među najbolje razrađene likove detektiva-amatera, uvek je spremna da traga za odgovorima na sva životna pitanja, velika i mala.

Izabel Dalhusi izlazi u susret neočekivanoj molbi bogatog kolekcionara umetnina Dankana Manroa. Neko je ukrao delo slavnog francuskog slikara Nikole Pusena, koje se nalazilo u Manroovoj privatnoj zbirci. Uvek spremna da priskoči u pomoć, Izabel pristaje da mu pomogne da pronađe sliku, ali na kraju zaključi da je lopov neko ko je vlasniku možda bliži nego što bi ovaj ikada pomislio.
U međuvremenu, Izabel i njen suprug Džejmi podozrevaju da je njihov trogodišnji sin možda budući matematički genije. Zatim, tu je pitanje da li bi Izabel trebalo da pomogne mladom paru koji želi da počne da živi zajedno – a protivno željama devojčinih roditelja. Boreći se s tim problemima, Izabel se nađe na probi kao roditelj, kao filozof i kao prijatelj. Ali, njen zdrav razum, britak um i dobro srce pomoći će joj da dođe do pravog rešenja.

„Prefinjena, mudrošću ispunjena zabava.“
 Los Angeles Times

„Književni ekvivalent okrepljujućem čaju pored vatre što plamsa u kaminu… Poziva čitaoce u svet dobrote, plemenitosti i malih stvari koje život znače.“
 The New York Times

„Svet u kom je humor blag, patnja se prepoznaje ali ne stavlja u prvi plan, a napor da činiš dobro je obično nagrađen. Divno je posetiti takvo mesto, i pored toga što nismo te sreće da u njemu živimo.“ 
Washington Post

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.