KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Poludnica

Poludnica

Oblast: Busola
Broj strana: 360
Težina: 430
ISBN: 978-86-7963-325-5
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama: 594,00 DIN Na sajtu:
230,00 DIN
Dodaj u listu želja

Godina 1945. Beg iz Šćećina u pravcu Zapada. Mala železnička stanica negde u Prednjoj Pomeraniji. Helena je sedmogodišnjeg sina izvela iz teških ratnih godina. I u trenutku kada je sve to iza nje, kada se čini kako je sve moguće, ostavlja ga samog na peronu i nikada se ne vraća po njega...

Idilično detinjstvo u Lužicu u predvečerje Prvog svetskog rata, Berlin zlatnih dvadesetih godina, velika ljubav: „Tako bi mogla da zvuči sreća“, misli Helena. No, da li je život zaista pred njom? Helena nepokolebljivo veruje u to, sledi svoje snove i živi svoja osećanja, čak i ako to čini protiv konvencija jednog sve nemilosrdnijeg vremena. Potom sledi drugi veliki rat, nadanja, usamljenost – i spoznaja da se sve može izgubiti.

U svom velikom romanu, Julia Frank pripoveda o životu koji zapada u nemilosrdni vihor jednog strašnog veka i priču o fascinantnoj ženi. Ona pripoveda o životu žene u dramatičnom vremenu, istovremeno stvarajući veliki porodični roman i ep o upečatljivom vremenu.

Poludnica je bez sumnje jedan od najboljih novijih nemačkih romana, nagrađen Nemačkom književnom nagradom 2007. godine (Deutscher Buchpreis), preveden na 33 svetska jezika.

„Knjiga osvaja jezičkom upečatljivošću, pripovedačkom snagom i psihološkim intenzitetom. Roman za duge razgovore.“

Iz obrazloženja žirija Deutscher Buchpreis za 2007. godinu

Ova berlinska autorka znalački tka višeslojne emocije koje se odlično raspleću. Rezultat: veličanstven.
Buchreporter express

Ovaj roman ima sve što treba. Talent, zanat i dobru priču. Topao je i hladan, teskoban i idiličan, osećajan i pun činjenica.
Die Zeit

Ovo je predivna, potresna knjiga puna jeze.

Die Welt

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.