KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Nortangerska opatija

Nortangerska opatija

Oblast: Busola
Prevod: s engleskog prevela Tanja Milosavljević
Broj strana: 288
Težina: 296
ISBN: 978-86-7963-408-5
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 880,00 DIN Na sajtu:
350,00 DIN
Dodaj u listu želja
Projekat Ostin spaja šest savremenih bestseler-autora sa šest dela Džejn Ostin: Razum i osećajnost, Nortangerska opatija, Ema, Gordost i predrasude, Pod tuđim uticajem i Mensfild park. Svaki autor, uzimajući kao osnovu ove omiljene romane, piše sopstvenu jedinstvenu interpretaciju romana Džejn Ostin. Projekat Ostin započeo je objavljivanjem viđenja romana Razum i osećajnost okom svetski poznate spisateljice Džoane Trolop, a nastavlja se obradom  Nortangerske opatije iz majstorske radionice Val Makdermid i, potom, romanom Ema, iz pera Aleksandra Mekol Smita.
Džejn Ostin je u rukama kraljice trilera Val Makdermid: spremite se za jednu potpuno drugačiju Nortangersku opatiju. Ona je zabavna, domišljata, prevratnička i potpuno škotska - sve je puno životne radosti.

Za Ket Morland je život koji provodi u Dorsetu neizdrživo običan. Ne bi li ga nekako podnela, guta sve romane koji joj dođu pod ruku, pogotovo one s natprirodnom tematikom. Međutim, ako Ket uspe da odvoji oči od stranice koju čita, predstoji joj šok: njeni snovi postaće stvarnost.
Zahvaljujući pozivu bogatih komšija da pođe s njima na Edinburški festival, put joj se ukršta s tajanstvenim mladićem po imenu Henri Tilni, s drugaricom sličnih interesovanja Izabelom Torp i njenim odbojnim bratom koji preti da uništi Ketine izglede da doživi avanturu. Ova heroina se, međutim, ne da tako lako zastrašiti, pogotovo nakon što je Tilnijevi pozovu u svoj impozantni gotički zamak zvan Nortangerska opatija.  Možda u njemu ima tornjeva i vrata koja škripe, ali u zabiti škotske Pogranične oblasti Ket je odsečena od spoljnog sveta, jer njen mobilni telefon tamo nema mrežu i ne hvata internet. Sama je u prastaroj opatiji, u kojoj žive stare tajne i porodica koja nije baš onakva kao što izgleda. Hoće li stvarni život postati strašniji od sveta njene mašte? 

„Obrada originalnog romana iz pera Makdermidove predstavlja inteligentno, zabavno i dobro napisano štivo… Makdermidova je suptilan i duhovit pisac, i teško je zamisliti bolje evociranje duha originala.“ 
Tajms

 „Velika vrlina Makdermidove je u tome što je uspela da likovi Džejn Ostin deluju isto onako sveže kao što su zacelo delovali njenim prvim čitaocima… Lako mi je da zamislim i samu Džejn kako joj aplaudira.“
Sandej ekspres

„Zabavno… Opatija Makdermidove, sa svojim hodnicima i mračnim ćoškovima, fantastična je, a ovaj roman je avantura puna duha.“
Sandej tajms

Val Makdermid autorka je dvadeset pet bestselera prevedenih na trideset jezika, koji su dosad prodati u više od deset miliona primeraka. Osvojila je mnoge međunarodne nagrade, među kojima i CWA Gold Dagger za najbolji krimić godine. Godine 2009. primljena je u ITV3 Crime Thriller Awards Hall of Fame, a 2010. ovenčala se nagradom CWA Diamond Dagger, koja se dodeljuje za stalni kvalitet i veliki doprinos krimi-žanru. Val Makdermid živi na severu Engleske.
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.