Izvor:B92

Jedan od najnovijih naslova Samizdata, „Pametna žena, pogrešni izbori“, iz pera kliničkih psihologa, pred čitaoce donosi njihova iskustva iz prakse, kao i odgovore na brojna pitanja koja sebi svakodnevno postavljaju žene.

S Milenom Garfild, koja potpisuje aktuelni prevod knjige, pričali smo u Radio Gužvi, na Radiju B92, o stereotipnim predstavama žena u srpskom društvu, pitali smo je koliko ova knjiga raskrinkava tradicionalne uloge koje žena ima u našem društvu, kao i gde se kriju pravi izbori, kojih najčešće nismo ni svesni.Kao klinički psiholozi koji se bave individualnom psihoterapijom, dr Konel Kouven i dr Melvin Kinder osetili su potrebu da razvijaju i nove načine za razumevanje i promišljanje starih ljudskih dilema i „problema življenja“. Jedna od divnih podsticajnih prednosti individualne terapije jeste bogat i intenzivan odnos koji se uspostavlja, ali individualni tretman podrazumeva da se tokom čitavog profesionalnog života ostvari kontakt s malim brojem ljudi.

Ova knjiga autorima je omogućila da s milionima ljudi podele priču o borbi i pobedi žena koje su nailazile na teškoće u ostvarivanju svojih veza. Napisali su ovu knjigu ne samo kao psiholozi već i kao muškarci: kao sinovi, muževi i očevi. Ona je napisana s muške tačke gledišta. Ova knjiga je pokušaj da se odnosi između muškaraca i žena učine jasnijim, realnijim i u krajnjem ishodu srećnijim.

Knjigu možete nabaviti ovde a emisiju možete preslušati na ovom linku.
Pogledajte ostale vesti