KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Obuci svoju porodicu u somot i džins

Obuci svoju porodicu u somot i džins

Oblast: Busola
Prevod: s engleskog preveo Branko Anđić
Broj strana: 208
Težina: 224
ISBN: 978-86-7963-397-2
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 798,00 DIN Na sajtu:
250,00 DIN
Dodaj u listu želja

Dejvid Sedaris je jedinstven glas u američkoj književnosti. Čitaoci ga redovno porede s Vudijem Alenom, Oskarom Vajldom, Džerijem Sajnfildom i Doroti Parker. Kao Doroti Parker, Sedaris  uspeva da ostvari bolnu ravnotežu između posmatrača i učesnika u životnim dogodovštinama. Njegov humor je autobiografski. Sedaris se najčešće izruguje samome sebi: svom porodičnom životu, odrastanju u srednjoj klasi u predgrađu, svom grčkom poreklu, obrazovanju, korišćenju droga, svojoj homoseksualnosti i svom životu u Francuskoj. 

Obuci svoju porodicu u somot i džins knjiga je duhovitih, otmenih i iznenađujuće toplih priča o sasvim običnim ludostima, kojima Sedaris potvrđuje da je savršeni majstor forme.

„Ova knjiga je remek-delo… Ne samo što Dejvid Sedaris ima izuzetan smisao za humor i književni stil, ovo je čovek koji je kadar da ulovi  vaše srce i podigne vam duh dok čitate koji su sastojci kolača od pirinča.“

Observer

„Čehovljevska vrsta komedije! Dejvid Sedaris je ono najbliže rok-zvezdi što književni svet danas ima.“ 

Njujork tajms

„Sedaris je jedan od najduhovitijih živih pisaca.“ 

Ekonomist

Dejvid Sedaris (1956) američki je pisac, komičar, humorista i radio voditelj. Proslavio se 1992. godine kada je National Public Radio počeo s emitovanjem njegovih priča SantaLand Diaries. Dve godine posle toga objavio je svoju prvu knjigu eseja i kratkih priča Barrel Fever, a usledilo je još pet knjiga: Naked (1997), Holidays on Ice, (1997), Me Talk Pretty One Day (2000), Dress Your Family in Corduroy and Denim (2004) (Obuci svoju porodicu u somot i džins, Samizdat B92,  2014) i When You Are Engulfed in Flames. Sve njegove knjige postale su bestseleri i prodate su u tiražu od preko sedam miliona primeraka.

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.