KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Prestonica nasilja

Prestonica nasilja

Oblast: Busola
Broj strana: 262
Težina: 292
ISBN: 86-7963-265-1
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama: 540,00 DIN Na sajtu:
230,00 DIN
Dodaj u listu želja

Lorenco Braun je bivši diler koji posle izdržane višegodišnje kazne pokušava da započne novi život kao službenik Društva za zaštitu životinja. Patrolirajući ulicama Vašingtona u potrazi za maltretiranim i odbačenim životinjama, on se svakodnevno sreće sa svojim starim okruženjem i kriminalcima koje dobro poznaje. Njegov nadzornik za uslovnu slobodu je policajka Rejčel Lopez – žena koja frustrirana depresivnim poslom utehu pronalazi u muškarcima i alkoholu.
Ubeđena da je Lorenco jedan od retkih koji će uspeti da se spasu, Rejčel u prijateljstvu sa Lorencom pronalazi smisao. Tu je i Najdžel Džonson – beskrupulozni mladi diler s ambicijom da u svetu podzemlja zaradi veliki novac a pritom ostane živ. Sudbine ovo troje anti junaka nepovratno su međusobno isprepletane u mračnoj realnosti savremenog Vašingtona na čijim ulicama se nova generacija crnaca, hispano i belih Amerikanaca svim snagama bori samo za jedno – goli život.

\"Dobro prepoznatljivim stilom koji mu je doneo titulu ’poete sveta kriminala’ Džordž Pelekanos je ispričao nezaboravnu, dirljivu i šokantnu priču koja nikog neće ostaviti ravnodušnim...\" - WASHINGTON POST
\"Pelekanos je vodeći autor krimi-romana današnjice.\" - THE BOOKSELLER
\"Krvavije od politike!\" - MEN`S HEALTH
\"Ovaj uzbudljivi zaplet podseća na zloslutnu atmosferu filmova Džejmsa Kegnija...\" - TIME OUT NEW YORK

Sa engleskog preveo Oto Oltvanji

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.