KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Fudbalom protiv neprijatelja

Fudbalom protiv neprijatelja

Oblast: Samizdat
Broj strana: 272
Težina: 352
ISBN: 978-86-7963-297-5
Format: 22 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Knjiga trenutno nije dostupna za internet poručivanje - možete je potražiti u knjižarama.
Obavesti me kad bude dostupna.
Dodaj u listu želja

Fudbal je mnogo više od najpopularnije igre na svetu. Fudbal može da pokrene – ili da zaustavi – ratove, da podstakne revolucije ili održi diktatore na vlasti.

Sajmon Kuper je obišao dvadeset dve zemlje da bi otkrio ponekad i bizaran uticaj koji fudbal može da ima na politiku i kulturu, kao i da bi saznao zašto se u svakoj zemlji potpuno drugačije igra tako jednostavna igra. Upoznavanje sa najraznovrsnijim navijačima na tom putu, od stanovnika Istočnog Berlina, koje je proganjao Štazi jer su navijali za svoj lokalni klub, do argentinskog generala sa čvrstim stavovima o taktici – dovelo je do ove zapanjujuće studije o fudbalu i njegovom mestu u svetu.

Ovo je izvanredna knjiga, vrlo vešto napisana. Ona daje dalekosežan, panoramski pogled na kulturu koja okružuje igru, pogled u tajnu koliko često i koliko duboko mogu dvadeset dva muškarca i lopta da postanu šifra za ideologiju, religiju i ljubav...

„Ako volite fudbal, pročitajte ovu knjigu. Ako ne volite fudbal, pročitajte ovu knjigu\"

Tajms

„Dobre knjige o fudbalu niču kao pečurke... Ali nijedna ne može da se poredi sa ovim globalnim pregledom ni u originalnosti, ni po širini, niti po pravoj hrabrosti.\"

Mejl on Sandej

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.