KORPA (0)
#=Page
Detalji o knjizi
Salon lepote "Samo malo ulepšavanja"

Salon lepote "Samo malo ulepšavanja"

Oblast: Busola
Prevod: s engleskog prevela Tanja Milosavljević
Broj strana: 238
Težina: 255
ISBN: 978-86-7963-386-6
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Cena u knjižarama: 799,00 DIN Na sajtu:
400,00 DIN
Dodaj u listu želja

U najnovijem nastavku popularnog serijala Prva damska detektivska agencija, savremene ideje prepliću se s tradicijom. Aleksandar Mekol Smit s istinskom toplinom, simpatijama i duhovitošću istražuje neka teška pitanja o bračnom životu, roditeljstvu, tuzi i važnosti tradicije koja nas oblikuje i vodi kroz život.

Dragocena Ramocve odlučila je da reši dva zbunjujuća slučaja. Prvo joj se obratila Mma Šiba, koja je izvršilac testamenta preminulog farmera. Mma Šiba ima osećaj da se mladić koji se javio kao naslednik možda lažno predstavlja kao farmerov bratanac u nameri da se dočepa nasledstva. Mma Ramocve prihvata da poseti farmu i sazna sve što može o samoproklamovanom bratancu. Nedugo zatim, vlasnica salona lepote "Samo malo ulepšavanja" takođe traži savet od Mme Ramocve. Nad njen novi, tek otvoreni salon nadvilo se nepoznato zlo: ne samo da je poštom primila znamen nesreće nego kruže i glasine da u salonu koristi opasne proizvode koji ljudima uništavaju kožu. Može li biti da neko pokušava da dovede salon na loš glas?

U međuvremenu, Mma Ramocve primećuje da Mma Makuci u poslednje vreme izgleda drugačije. Mada ova ništa ne govori, postalo je jasno da je u drugom stanju... Ali u Bocvani - zemlji u kojoj se porodica oduvek vrednuje više od svega - to može da bude uzrok razmirica jednako kao i velike sreće...

"Kad ste u društvu Mme Ramocve, znate da je - uprkos larmi i haosu koje nazivamo savremenim životom - tamo negde ipak sve u redu s ovim svetom."

BookReporter

"Ovo su natenane i čudesno lepo sročeni opisi života, lepota Bocvane i životnih radosti - onih velikih i onih malih. Najnoviji roman pri tom odaje počast trajnom prijateljstvu."

Booklist

Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.