KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Plamen gladi

Plamen gladi

Oblast: Busola
Prevod: Sa švedskog preveo Dorijan Hajdu
Broj strana: 378
Težina: 386
ISBN: 978-86-7963-407-8
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: meko
Cena u knjižarama: 900,00 DIN Na sajtu:
500,00 DIN
Dodaj u listu želja
Nastavak trilogije „Slabost Viktorije Bergman“ Plamen gladi donosi neverovatno napetu priču koja će vas, zahvaljujući sugestivnom jeziku autora, vešto evociranoj atmosferi straha, iznenađujućim okretima, zaverama i dinamici događaja, držati u neizvesnosti do samog kraja romana.
 
Rad inspektorke Žanet Ćilberg na slučaju ubijenih imigrantskih dečaka prekinut je jezivim ubistvom uspešnog poslovnog čoveka u Stokholmu. Sve ukazuje na to da je ubistvo bilo ritualno, ali nekoliko bizarnih detalja upućuje na osvetu. Psihoterapeutkinja Sofija Seterlund  pomaže da Žanet izgradi psihološki profil ubice, a njihov blizak odnos dodatno komplikuje stvari. Žanet ulazi u trag tajanstvenoj Viktoriji Bergman za koju oseća da je ključ rešenja u zamršenom lavirintu zločina...

„Ova trilogija se može svrstati među najbolje švedske krimiće.“
Gefle Dagblad

Biografija
Jerker Eriksson (1974) i Håkan Axlander Sundquist (1965) (pseudonim Erik Aksl Sund) već više od deset godina eksperimentišu s muzikom, filmom i drugim umetnostima. Sa svojim elektro-pank bendom i love you baby! bili su na brojnim turnejama po Ukrajini, Rusiji, Bjelorusiji i Poljskoj. Vrana (Kråkflickan) njihov je prvi roman. To je mračan psihološki triler i prvi deo trilogije “Slabost Viktorije Berjman”. Trilogija je postigla munjevit uspeh i kod kritičara i kod publike, objavljena je do sada u preko 30 zemalja. Smatra se najnovijim književnim fenomenenom u švedskoj kriminalističkoj prozi i prekretnicom u savremenom krimini-romanu. 
Trilogija „Slabost Viktorije Bergman“ dobila je 2012. godine Specijalnu nagradu Švedske akademije pisaca krimi-romana. Akademija ju  je je okarakterisala kao „hipnotički zanosnu krimi psihoanalizu”.
Preporučujemo

Komentari
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.