KORPA (0)
 
#=Page
Detalji o knjizi
Najbolji način da odeš

Najbolji način da odeš

Oblast: Busola
Broj strana: 324
Težina: 385
ISBN: 978-86-7963-302-6
Format: 20 cm
Pismo: latinica
Povez: broš
Cena u knjižarama: 578,00 DIN Na sajtu:
250,00 DIN
Dodaj u listu želja

Ovo je roman o škotskom poimanju smrti, delo jednog od najpriznatijih škotskih autora, u kom se upečatljivo i uz mnogo crnog humora istražuje tema duhovnosti i emocionalnog izbavljenja pojedinca. U knjizi se razobličava glazgovska ’’industrija smrti’’ i nudi iskren i izražajan pogled na život. Spens zadivljujuće vešto vodi ovu osetljivu temu, a blagost njegovog pristupa ne dozvoljava da se humor izrodi u banalnost i samoparodiranje. Duhovitost i snažan lik glavnog junaka čine ovaj roman iznenađujuće vedrim i zanimljivim štivom, ali ono što ga čini nezaboravnim jeste brižno saosećanje skriveno duboko ispod površine.

Alan Spens rođen je u Glazgovu. Veoma je cenjen i popularan autor poezije, romana, kratkih priča i pozorišnih komada. Dobitnik je brojnih nagrada. Zbirka priča Stone Garden donela mu je 1995. nagradu “Škotski pisac godine”. Svoj prvi roman The Magic Flute objavio je 1990. godine, a za njim su usledila još tri: Najbolji način da odeš (Way To Go, 1998), Seasons of the Heart (2000) i The Pure Land (2006). Predaje kreativno pisanje na Univerzitetu u Aberdinu.

Preporučujemo

Komentari
Odlična knjiga ! Pitka , laka za čitanje i puna crnog humora ! Pa ko voli , ... , uživaće i lepo se nasmejati ! Preporuka !
(Miodrag Becanovic)